• Početna
  • »
  • Dom
  • »
  • Kako prelazak u sopstveni dom pretvoriti u prijatno iskustvo

Kako prelazak u sopstveni dom pretvoriti u prijatno iskustvo

Prema nedavnim podacima Eurostat-a, mladi iz Crne Gore, ali i Srbije i Sjeverne Makedonije počinju da žive sami nakon tridesete. To se najčešće opravdava ograničenim budžetom, vezanošću za roditelje i mentalitetom.

Vi takođe razmišljate o tome, ali vas pritiska niz briga i razloga zašto ipak ne. Dok ste živjeli sa roditeljima, pola planova počinjalo je sa: ‘’Kad počnem da živim sam/-a…’’, ali kako su se želje preimenovale u planove, euforiju je naslijedila panika.

Postoji nekoliko briga koje obično muče ljude kad razmišljaju o ovoj odluci, a evo koliko su zapravo osnovane:

Samački život nije za vas? Makar pokušajte. Iznenadiće vas blagodeti koje iz ovoga proističu. Ako ste zabrinuti da će vas mučiti usamljenost, podsjećamo: Vi zapravo imate luksuz da birate kada želite da nekoga ugostite, a kada da se posvetite sebi. Sve one koji razmišljaju o dosadi kao otežavajućem faktoru može obradovati činjenica da čovjek u ovom periodu postane prilično usmjeren na lični i profesionalni razvoj. Troškovi života nikako nijesu zanemarljiva kategorija, ali uz dobru organizaciju- postepeno ćete postati gospodar svog budžeta.

Postoje koraci uz pomoć kojih vam ovaj proces može biti primjetno prijatniji.

Odredite mjesečni budžet- dok se ne uhodate, može doći do situacije da trošite više nego što zarađujete. Zato budite svjesni kojom količinom novca zapravo raspolažete.  Budite dobar komšija– ovo je višestruko korisno, kako zbog lijepih međuljudskih odnosa, tako i zbog toga što u neposrednoj blizini imate nekoga na koga se možete osloniti. Vodite računa o urednosti prostora- Red oko vas- red u vama.  

Životni prostor zahtijeva balans između funkcionalnosti i estetike. Biljke su svakako nešto što će vaš dom učiniti prijatnijim.  Nekoliko biljaka je prilično poželjno za gajenje u kućnim uslovima- jednostavne su za održavanje, lijepe, ali i često prečišćavanju vazduh i apsorbuju zračenje od uređaja kojem smo izloženi. Zato- razmislite o kupovini dracene, zelenog ljiljana, filadendrona ili mjesečevog cvijeta.

Ovdje vas nećemo učiti da u svemu budete sami svoj majstor- pomoć sa strane je uvijek dobrodošla. Zato vam nudimo kućnu asistenciju dostupnu u bilo koje doba dana. To će biti samo jedna od povoljnosti ukoliko se odlučite da osigurate dom. Naime, UNIQA osiguranje vam nudi da pristupom sajtu www.uniqa.me kroz par klikova osigurate domaćinstvo. Kupovinom ovog osiguranja online u prilici ste da učestvujete u nagradnoj igri koja traje do 12.aprila i svakog ponedeljka možete dobiti neku od korisnih nagrada- Tesla TV, Smart home set ili vaučer za kupovinu u Multicom radnjama, što je, složićemo se, prilično korisno nekom u ovoj fazi života.

Zato, načinite logičan korak i - Poklonite sebi miran san, osigurajte svoju kuću ili stan na https://www.uniqa.me/online-kupovina/osiguranje-domacinstva

Dolje