Vijesti

UNIQA i saradnici donirali kapi koje život znače


Dec 21, 2016


U susret praznicima i Novoj Godini, UNIQA tim je sa saradnicima organizovala akciju dobrovoljnog davanja krvi. U danima darivanja, odlučili smo se da darujemo kapi koje život znače.

Pored zaposlenih iz UNIQA osiguranja, akciji se odazvalo preko 100 zaposlenih iz 15 kompanija koje posluju u okviru The Capital Plaza centra (koji je bio jedan od organizatora), a pridružili su nam se i predstavnici dvije ambasade kao i saradnici iz kompanija sa kojima imamo saradnju na dnevnom nivou.

U cilju povećanja svijesti o dobrovoljnom davanja krvi, UNIQA je nedavno potpisala i Sporazum o saradnji sa Zavodom za transfuziju krvi.  Od dana održavanja gore pomenute akcije, narednih godinu dana svi dobrovoljni davaoci će od UNIQA osiguranja dobiti i besplatno osiguranje od posledica nezode.

Osim povećanja svijesti o značaju dobrovoljnog davanja krvi, cilj nam je do povećamo svijest o značaju važnosti  učestalosti ove humane aktivnosti. S obzirom da muškarci mogu donirati krv svaka tri mjeseca, a žene svaka četiri mjeseca, dužina trajanja besplatnog osiguranja će upravo zavisiti od pomenutog perioda, kao i od pola dobrovoljnog davaoca.

Nadamo se da će se ostvariti naši ciljevi (povećati broj donacija i donatora kapi koje život znače u sledećoj godini) a  da će donirana krv nekom spasiti život.





Dolje