• Početna
  • »
  • O nama
  • »
  • Vijesti
  • »
  • Praktična nastava iz oblasti osiguranja za učenike srednje ekonomske škole u Podgorici

Vijesti

Praktična nastava iz oblasti osiguranja za učenike srednje ekonomske škole u Podgorici


Oct 28, 2020


UNIQA i JU Srednja ekonomska škola “Mirko Vešović” potpisali Sporazum o saradnji

Predstavnici UNIQA osiguranja i JU Srednje ekonomske škola “Mirko Vešović” danas su potpisali Sporazum o saradnji tokom školske 2020/2021. godine.

Sporazumom je definisan nastavni plan praktične nastave iz oblasti osiguranja za učenike četvrtog razreda koji će se realizovati uz pomoć saradnika za edukaciju UNIQA Crna Gora.

Učenici se jednom nedjeljno imati priliku da teorijska znanja iz oblasti osiguranja provjere u praksi, te nauče više o proizvodima osiguranja, načinu kalkulacije premije, upoznaju se sa postupkom izrade polise, obrade zahtjeva za prijavu, likvidaciju i isplatu štete, ali i unaprijede prodajne i ostale vještine koje su neophodne za rad u ovoj industriji.

Zadovoljstvo nam je što možemo pružiti podršku učenicima srednje ekonomske škole u njihovom obrazovanju i upoznati ih s poslovnim okruženjem i izazovima koje ono donosi. Vjerujemo da će projekat biti uspješan te da ćemo zajedno sa profesorima JU srednje ekonomske škole “Mirko Vešović” pripremiti maturante za dalje akademsko usavršavanje kao i tržište rada kojem nedostaju kvalitetni kadrovi iz oblasti osiguranja”.  –  izjavio je Vuk Kljajić, rukovodilac službe ljudskih resursa UNIQA osiguranja koji je ispred kompanije potpisao Sporazum o saradnji.

Zaposlenim u JU Srednja ekonomska škola “Mirko Vešović” je posebno drago što je jedna od vodećih firmi u oblasti osiguranja prepoznala ovaj naš projekat i kao društveno odgovorni privrednici odlučili da pomognu mladim ljudima u sticanjima novih znanja i vještina. Posebno nam je drago što će naši učenici imati šansu da zahvaljujući naučenom obezbijede sebi stažiranje u svjetski priznatim osiguravajućim privrednim društvima. Neka potpisivanje ovog sporazuma bude putokaz i ostalim priznatim privrednicima da nam pomognu u obrazovanju naših učenika.” – zaključila je direktorica ekonomske škole, Dijana Vujačić.

Potpisnici sporazuma su najavili i Sajam osiguranja, koji se planira organizovati na kraju školske godine. U pitanje je takmičenje maturanata iz JU srednje ekonomske škole “Mirko Vešović” koji će odmjeriti svoja znanja o prodaji osiguranja sa učenicima ostalih ekonomskih škola u Crnoj Gori. Tom prilikom maturanti će imati priliku da ugovore prve polise osiguranja ali i dobiju mogućnost stažiranja u austrijskoj osiguravajućoj kući koja posluje uspješno u Crnoj Gori duže od deceniju – UNIQA osiguranju.

 

Dolje