• Početna
  • »
  • O nama
  • »
  • Vijesti
  • »
  • Muškarci preuzeli odgovornost za svoje zdravlje, dame izabrale prvu bradu Podgorica grada

Vijesti

Muškarci preuzeli odgovornost za svoje zdravlje, dame izabrale prvu bradu Podgorica grada


Nov 28, 2019


Predavanjem o značaju preventivnih pregleda i takmičenjem “Prva brada Podgorica grada” obilježen mjesec muškog zdravlja #MOVEMBAR

U organizaciji UNIQA osiguranja i The Capital Plaza centra, u Hard Rock Caffe-u 27.novembra u 16h organizovano je oblježavanje “movembra” sa ciljem da se utiče na podizanje svijesti o karcinomu prostate, karcinomu testisa, kao i o mentalnom zdravlju muškaraca.

Uz slogan “Budi muškarac, preuzmi odgovornost za svoje zdravlje”, druženje u Hard Rock Caffe-u započelo je predavanjem Dr. Vladimir Brajović, urologa i stručnog konsultanta poliklinike “Rezidencija Zdravlja KerberDr Vladimir Brajović je govorio o značaju karcinoma prostate s obzirom da jedan od najčešćih carcinoma (pored karcinoma pluća i debelog crijeva) i samim tim o važnosti redovnih preventivnih pregleda:

Nadam se da su prisutni ponijeli korisne informacije sa predavanja i da će obratiti pažnju na svoje zdravlje, kao i da će prenijeti naučeno i svojim prijateljima, braći, sinovima,” – izjavio je dr.Brajović

Nakon što su muškarci preuzeli odgovornost za svoje zdravlje, dame koje su činile ženski žiri Marija Božović, Mirjana Maja Popović, Kristina Ilić, Tatjana Vuksanović, Tanja Dukić i Milena Đergović izabrale su “Prvu bradu Podgorice grada”.

Ova laskava titula pripala je: Rajović Nikoli.

U okviru takmičenja koje se po drugi put organizuje u Podgorici, zahvaljujući frizerskom studiju Zoran i Barber shop-u, nagrađeni su i pobjednici u ostalim kategorijama:

  • Najduža brada i nadruži brkovi - Vladimir Iličković
  • Špic brada - Dušan Tomić
  • Najbolji stajling - Davor Pejović
  •  Čudna brada - Vuk Radman

 U žiriju su se našli ljudi koji godinama unazad važe za sam krem u “barber” svijetu: Alen Demirović (predsjednik žirija), Ivan Vukčević, Dragan Marovic, Viktor Vukadinović i Saja Majstor.

U toku događaja, pripadnici jačeg pola su imali priliku da od organizatora dobiju besplatne preventivne preglede u poliklnici Rezidencija Zdravlja Kerber.

Oni koji nijesu bili u mogućnosti da prisustvuju obilježavanju #movembra, a žele da preuzmu odgovornost za svoje zdravlje, UNIQA do kraja novembra uz polisu životnog osiguranja, poklanja besplatan ultrazvučni pregled urinotrakta u Poliklinici Rezidencija Zdravlja Kerber.

Kao nastavak zajedničkih društveno odgovornih aktivnosti, UNIQA i The Capital Plaza centar, tradicionalno u decembru organizuju najveću korporativnu akciju davanja krvi.

U danima darivanja, 17.decembra u galeriji The Capital Plaza centra daruje se ono najbitnije - “kapi koje život znače”.

Dolje