preporuči ovu stranu | štampaj stranu

O nama

Vaš partner širom Evrope, od Baltika do Mediterana i Crnog mora

UNIQA u Crnoj Gori

UNIQA je počela sa aktivnostima na crnogorskom tržištu po prvi put u februaru 2008. nakon preuzimanja Zepter osiguranja. UNIQA životno osiguranje je lansirano u februaru 2008, a UNIQA neživotno osiguranje u junu 2008. godine.

U Crnoj Gori, UNIQA je 2008. godine osnovala dvije kompanije - UNIQA životno osiguranje i UNIQA neživotno osiguranje. Ova društva pružaju široki niz visoko kvalitetnih proizvoda osiguranja počevši od imovinskog osiguranja, osiguranja od nezgoda i osiguranja automobila – stoga je UNIQA životno osiguranje jedno od vodećih osiguravajućih društava na crnogorskom tržištu osiguranja. 

UNIQA tim trenutno čini više od 150 zaposlenih i taj broj stalno raste. Pored UNIQA zaposlenih veliki broj visoko kvalitetnih posrednika obezbjeđuju efikasnost u ostvarivanju ciljeva i planova u Crnoj Gori, realizacijom sljedećih zadataka:
  • Povećati nivo opšteg kvaliteta proizvoda osiguranja i usluga u Crnoj Gori inkorporiranjem novih programa i održavanjem visokih standarada UNIQA-e.
  • Postati lider kvaliteta proizvoda osiguranja na crnogorskom tržištu.
  • Pokriti sve segmente životnog i neživotnog.
  • Kreirati široki niz proizvoda osiguranja, koji su već na raspolaganju pravnim i fizičkim licima u zemljama EU.

UNIQA, pored Direkcije i poslovnice u Podgorici, usluge osiguranja građanima Crne Gore pruža i kroz poslovnice u: Baru, Bijelom Polju, Beranama, Herceg Novom, Nikšiću, Plavu, Pljevljima, Tivtu i Ulcinju. Naša mreža se stalono širi!

UNIQA Insurance Group

UNIQA Insurance Grupa je vodeća osiguravajuća grupa na austrijskom tržištu i jedna od najvećih u Evropi. Aktivna je u svim područjima osiguranja, tržišni je lider u Austriji u području životnih i zdravstvenih osiguranja i jedan od najvećih imovinskih osiguravača. UNIQA Insurance Grupa je kompanija s jakom internacionalnom orijentacijom, svjesna prednosti i prilika koje nudi tržište srednje Evrope. Stoga, cilj UNIQA-e nije samo sprovođenje uspješne poslovne strategije na austrijskom tržištu, nego i pojačan angažman te uspješno širenje na evropskom tržištu. Trenutno je grupa preko svojih firmi kćerki kao većinski ili djelimični vlasnik prisutna na 21 tržištu širom Evrope.

UNIQA trenutno zapošljava preko 13.000 saradnika i ekskluzivnih partnera, koji širom Evrope brinu o 7,4 miliona klijenata. Svoje proizvode i usluge nudi kroz brojne prodajne kanale (saradnici, brokeri i agencije, banke i direktna prodaja). 
UNIQA je prema „Shareholder Performance indeksu“ konsalting kuće MERCER OLIVER WYMAN najjače osiguranje u Evropi po povratku investicija. Pomenuti Indeks stavlja dobiti, kretanje akcija kao i rizične pozicije u međusoban odnos. Ukupna vrijednost zaključenih premija je u toku 2009. godine iznosila 5,825 milijardi evra. Već niz godina, UNIQA dobija rejting A, koji daje „Standard and Poor`s“, najcjenjenija svjetska organizacija za ocjenu snage finansijskih institucija.

UNIQA je na svim tržištima sinonim za pouzdanost, visok kvalitet usluge, pošten odnos prema osiguranicima i savremene programe osiguranja.

U toku najveće ankete klijenata širom Evrope od strane Reader`s Digest, UNIQA je godinama proglašavana za najpouzdaniju osiguravajuću kompaniju/brend u Austriji.


Preferencijalno partnerstvo UNIQA-e i Raiffeisen-a

Jedan od glavnih akcionara UNIQA Insurance Grupe je Raiffeisen bankarska grupacija. Obje grupacije su potpisale ugovor o strateškom partnerstvu u istočnoj i jugoistočnoj Evropi. Zahvaljujući privilegovanom partnerstvu, UNIQA i Raiffeisen profitiraju putem efekata sinergije u oblasti prodaje, razvoja proizvoda i marketinga u svim zemljama gdje su obje kompanije prisutne.

 

 

 UNIQA korporativna brošura (4 MB)
 Riječ menadžmenta – Partner Newsletter, decembar 2010.
 Riječ menadžmenta – Partner Newsletter, januar 2010.
 Riječ menadžmenta – Partner Newsletter, april 2009.
 UNIQA Group - profil kompanije
 UNIQA Group - organigram

preporuči ovu stranu | štampaj stranu